Levandulová pole se staly v Čechách a na Moravě vyhledávanou atrakcí, kdo by se taky nechtěl na skok cítit jako ve francouzském Provence? Nafotit si „exotické“ romantické fotografie mezi rozkvetlými trsy levandule je lákavé.. Zvlášť když přitom nemusíte vytáhnout paty z domu dál než 200 kilometrů a to v tom náročnějším případě, kdy se táhnete z Prahy až na Moravu, místo toho, abyste zajeli jen ke středočeskému Řípu, kde je levandulové pole taky.

Nevím které pole bylo v České republice to první, každopádně my jsme s Terkou (tady její IG) při výletování po Jižní Moravě zamířili k tomu u vesnice Starovičky, tedy na půl cesty mezi Brnem a Břeclaví a kousek od Novomlýnských nádrží.

Vstupné na levandulové pole stojí 60 Kč na osobu, za tuto cenu si tu můžete fotit do omrzení, nebo tedy spíš do zavírací doby. K dispozici je tu pěkná bílá lavička a nachají vás vejít mezi řádky, ale jen na začátku pole, třeba nějakých 5 metrů. Byli jsme tu na konci července a levandule už měla nejrozkvetlejší období pomalu za sebou a malá část pole už se začínala sklízet. Ideální čas na návštěvu asi odpovídá aktuálnímu počasí, ale předpokládám, že to bude spíš před polovinou července.

Až se sem také vypravíte, přidejte pak ke svým fotkám na Instagramu hashtag #scoutingplaces nebo #scoutandthecity a nebo mě tagněte, ať se zase i já dozvím, že jste tu podle mého článku byli. Díky.